Underviser i bio-, kemi- og/eller fødevareteknologi ved institut for Bio- og Kemiteknologi som adjunkt eller lektor

Er du stærkt, fagligt engageret i bio-, kemi- og/eller fødevareteknologi – og har du lyst til at undervise fremtidens ingeniører?
Institut for Bio- og Kemiteknologi ved Aarhus Universitet søger en adjunkt eller lektor til en fast stilling med tiltrædelse den 1. august eller snarest derefter. Her får du mulighed for både at undervise og udvikle dit fagområde i et stærkt forsknings- og undervisningsmiljø.
 
 

Forventet startdato og varighed

Tiltrædelse 1. august eller snarest derefter. Fast stilling.
 

Jobbeskrivelse

I denne stilling vil dit primære fokus være undervisning og uddannelse, men du forventes også at deltage i udviklingsprojekter i samarbejde med relevante virksomheder og/eller instituttets forskningsgrupper.
På instituttet uddanner vi bioteknologi-, kemiteknologi- og fødevareteknologiingeniører, og din opgave bliver at udvikle, planlægge og gennemføre inspirerende og kvalificeret undervisning på disse uddannelser. Uddannelserne dækker en bred vifte af fagområder, og dine undervisningsopgaver vil afhænge af dine faglige kompetencer.
Det vil være en fordel, hvis du har ekspertise inden for et eller flere af følgende områder: fødevarer og fødevareteknologi, praktisk og teoretisk procesteknik, analytisk kemi samt anvendt matematik og statistik. Det er dog ikke et krav for at komme i betragtning til stillingen.
Som underviser skal du kunne arbejde selvstændigt, men også undervise i et tæt og givende teamsamarbejde mellem undervisere, ph.d.-studerende og instruktorer. Derfor vægter vi gode samarbejdsevner højt. Undervisningen omfatter både planlægning og afvikling af fx holdundervisning og laboratorieøvelser samt vejledning af studerende i semesterprojekter, praktikforløb og bachelorprojekter. Undervisningserfaring er en fordel, men ikke et krav. Afhængigt af din pædagogiske og didaktiske baggrund vil stillingen indebære, at du gennemfører universitetspædagogikum, som udbydes af Aarhus Universitet.
Du vil blive involveret i udviklingen af de samlede uddannelser fx i forhold til progression, sammenhæng og relevans – herunder fokus på grøn omstilling og samarbejde med erhvervslivet. Udviklingsprojekter skabes ofte i samarbejde med virksomheder, instituttets forskningsgrupper og i samspil med studerende der fx er i praktik eller skriver bachelorprojekt.
                                                                                

Din profil

  • Du er uddannet som cand.polyt, cand.scient eller tilsvarende inden for bioteknologi, kemiteknologi, fødevareteknologi eller et beslægtet fagområde – gerne suppleret med en ph.d-grad.
  • Du er faglig og teoretisk stærk inden for dine fagområder og er i stand til at udvikle din faglighed og har lyst til at tilegne dig nye fagligheder.
  • Du har relevant erfaring fra industrien eller udviklingsmiljøer – gerne i krydsfeltet mellem forskning og praksis.
  • Du har erfaring med formidling, du er fagligt engageret og du brænder for at samarbejde med unge mennesker.
  • Du har mod på at udvikle ingeniørfaget sammen med dine kolleger.
  • Du har lyst til at deltage i faglige såvel som pædagogiske udviklings- og/eller forskningsprojekter.
  • Du er struktureret, har gode samarbejdsevner og kan lide at arbejde på tværs af fagområder.
  • Du har dybere viden og kompetencer i forhold til dele af de bioteknologiske, kemiteknologiske eller fødevareteknologiske fagområder, det kunne fx være i forhold til fødevarekemi, fødevareprocesser, analytisk kemi, fermentering, down stream processer, enhedsoperationer, materialer, procesdesign, anvendt matematik m.m.
 

Hvem er vi

Institut for Bio- og Kemiteknologi beskæftiger sig med forskning, udvikling, uddannelse og myndighedsrådgivning inden for industriel og medicinsk bioteknologi, materiale- og kemiteknologi, samt miljø-og fødevareteknologi.
Instituttets forsknings- og udviklingsaktiviteter har fokus på bæredygtighed, den grønne omstilling og bedre sundhed og tager udgangspunkt i konkrete innovationsbehov i samfundet og hos private og offentlige virksomheder. Mange af vores forsknings- og udviklingsprojekter er anvendelsesorienterede, men vi arbejder også med grundforskning og dækker dermed hele spektret fra de laveste til mellemhøje TRL-niveauer.
På instituttet uddanner vi både diplomingeniører og civilingeniører til det private og offentlige danske arbejdsmarked. Uddannelserne udvikles løbende med henblik på at sikre fagligt stærke, relevante og sammenhængende uddannelser, forankret i et motiverende studie- og læringsmiljø som sikrer, at kandidaterne dimitterer med de bedst mulige og mest relevante kompetencer til gavn for dem selv, for private og offentlige virksomheder og for det danske og internationale samfund.
Institut for Bio- og Kemiteknologi beskæftiger mere end 250 medarbejdere og er fagligt opdelt i fire sektioner: ’Industrial Biotechnology´, ’Medical Biotechnology’, ’Process & Materials Engineering’ og ’Environmental Engineering’. Afhængig af din faglige profil vil du blive knyttet til én af disse fire sektioner og referere til sektionslederen.
Nærmere informationer findes på hjemmesiden www.bce.au.dk/


Hvad vi tilbyder

Institut for Bio- og Kemiteknologi tilbyder:
  • et spændende tværfagligt miljø med mange nationale, internationale og industrielle samarbejdspartnere
  • et inkluderende arbejdsmiljø, der indbyder til livlig, åben og kritisk diskussion
  • et arbejdsmiljø med tætte arbejdsrelationer, netværksaktiviteter og sociale aktiviteter
  • stort selvstændigt ansvar og fleksibel arbejdstilrettelæggelse
  • en arbejdsplads præget af professionalisme, lighed og en sund balance mellem arbejdsliv og privatliv
 

Arbejdssted og ansættelsesområde

Arbejdsstedet er på et af instituttets lokationer i Aarhus c/Katrinebjerg og ansættelsesområdet er Aarhus Universitet med tilhørende institutioner.
 

Kontakt information

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til: Keld Lars Bak, +4541893128, klb@bce.au.dk.
 

Deadline

Alle ansøgninger skal være modtaget senest den 12. maj 2025.
 

Formalia

Ansøgningen skal indeholde CV, eksamensbevis, og evt. undervisningsportefølje. Øvrige informationer om kvalifikationskrav samt stillingsindhold forefindes i Cirkulære om Stillingstruktur ved diplomingeniøruddannelsen og eksportingeniøruddannelsen.

Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og Akademikernes Centralorganisation.


Referencer

Hvis du ønsker, at en referenceperson skal uploade et referencebrev på dine vegne, så angiv venligst referenceper-sonens kontaktoplysninger, når du indsender din ansøgning. Vi anbefaler, at du laver en aftale med den pågældende, inden du indtaster referencepersonens kontaktoplysninger, og at du sikrer, at referencepersonen har tid nok til at skrive referencebrevet inden ansøgningsfristen.
Det er desværre ikke muligt at sikre, at referencebreve indgivet efter ansøgningsfristens udløb bliver taget i betragt-ning.

Såfremt du ønsker at tilføje en referenceperson efter at du har indsendt din ansøgning, så skal du indsende oplysninger på referencepersonen (Navn, Stilling, Arbejdsplads og E-mail) samt navn på den stilling du har søgt til: hr.nattech@au.dk

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge

Vi er opmærksomme på kønsbalancen på Institut for Bio- og Kemiteknologi og vil særligt opfordre kvinder til at søge denne stilling. Ingen har fortrinsret og alle ansøgere vurderes efter kvalifikationer i henhold til stillingens kravprofil.

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

 

Om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

Ansøg
Share in your network Del på Facebook Del på X Del på LinkedIn Del på Google Plus Udskriv Tip en ven
Frist: 12. maj 2025
Faglig kontaktperson:
Keld Lars Bak Viceinstitutleder klb@bce.au.dk +4541893128 +4541893128
Antal ledige stillinger: 1
Timer pr. uge: 37
Forventet tiltrædelsesdato: 1. august 2025
AARHUS UNIVERSITET

Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus

Email: au@au.dk
Tlf: 8715 0000

CVR-nr: 31119103